Toonzaal open op zaterdag 2, 8, 15 en 22 juni van 10 tot 16 uur

EUROPORT%2062698

Torhout:
Renovatie met aandacht voor houten binnendeuren

Bij dit project kwam heel wat aandacht te liggen op de binnendeuren. Terecht ook: ze vormen een knappe binnenkomer, en na een gezellige avond met vrienden fungeren ze ook als letterlijke afsluiter. Als dat geen nobel doel vormt om aan te kunnen bijdragen!

Met eikenhout kan je alle kanten op, zowel modern en speels, of net klassiek of authentiek. Bij deze realisatie in Torhout werd handig gebruik gemaakt van de lichtinval en de lichte kleuren van de muren om de keuze voor het meubilair in eik letterlijk in een mooi daglicht te plaatsen.

Een toonbeeld van bedrevenheid

Voor deze woonst produceerde Europort zowel klassieke eikenhouten binnendeuren, als een variant voorzien van heel wat glaswerk. Die laatste binnendeur wordt links en rechts geflankeerd door een vast paneel in glas, een knap staaltje van het Europort-vakmanschap. Belangrijk hierbij is dat de bewoners niet hoeven in te boeten aan comfort: wanneer er een groot volume door de deur moet, kan het rechtse paneel perfect worden opengedraaid, zodat de deuropening gevoelig groter wordt.

'Vieux brossé chaulé'. Klinkt niet slecht, toch?

Vooral de textuur en teint van de deuren springt in het oog. Die danken ze aan een afwerkingstechniek die Europort hanteert, met klinkende naam 'vieux brossé chaulé'. Hierbij wordt de doorleefde structuur van het oude eikenhout uitvoerig geborsteld met kalk, met deze opvallende uitstraling tot gevolg.

Niet onbelangrijk: Europort beschikt zowel over het advies als het aanbod om ieder deurtype te voorzien van een passend deurbeslag, wat ook bij deze realisatie een nuttige aanvulling bleek. Voor dit project werd geopteerd voor Olive, een populair klinktype met een authentieke uitstraling.

En verder...?

Naast de knappe deuren legde Europort in deze woonst ook de lat hoger wat betreft de trap, waar gekozen werd voor een versie uit massieve eik. Ook de forse steunbalk in de woonkamer werd vervangen. Tenslotte werd ook gekozen voor ingebouwde kasten op maat, waarbij het resultaat opvalt door de combinatie van lichtere houten kastdeuren met een eerder donkergetinte omkasting.