Kies voor hoogwaardige Franse eik.
Met geschiedenis, maar voor je toekomst.

Europort betekent kwaliteit in elke design. Onze eiken
toepassingen zijn de essentiële onderdelen die onopgemerkt voor nog meer interieurplezier zorgen. Maar hoe gaan we te werk?
Ons bedrijf
Passie primeert
Het jaar is 1983. Luc Abeele, afgestudeerd als advocaat maargezien z'n 'hart voor de commerce' werkzaam als handelaar in groenten, ziet een opportuniteit in de handel in oude, kwalitatieve bouwmaterialen. En blijkbaar weten mensen de uitstraling van oude tegeltjes, rustieke parketvloer en eiken meubilair te smaken. De ondernemer gaat op zoek naar partijen die hem de kwalitatieve materialen kunnen leveren. Van initieel 10 afbrekers, blijven er anno 2022 nog 3 over, net zoals Europort familiebedrijven met een hart voor hout.
Verken ons aanbod
EUROPORT_Website01
De kern: het ambacht
De essentie van houtbewerking schuilt in de voeling die een vakman heeft met het hout dat voor hem ligt. Ook Europort zweert nadrukkelijk bij de artisanale bewerking van het massieve eikenhout, eerder dan CNC-gestuurd zagen of schuren. ledere pen-en-gatverbinding bij een product van Europort is met andere woorden het resultaat van manuele handelingen door 19 ervaren en gepassioneerde vaklui. En dat blijft ook zo!
Ontdek ons meesterschap
DSC05773
Breed vertakt netwerk van referenties
Europort weet met z'n in eikenhout in veel verschillende vormen en aanblikken tegemoet te komen aan tal van interieurtypes, van authentiek tot modern, van rustiek tot strak en van streng tot speels. Er is voor ieder wel iets, en dat blijkt ook uit de prachtige referenties die de Pittemse firma al - direct of indirect - aan kon bijdragen!
Vroeger_BEW_01
Een gerichte aanpak erbovenop
Uitgezonderd meerlaags parket, werkt Europort enkel en alleen met Franse eik, veelal gerecupereerd uit de regio Reims-Poitiers-Parijs. En ook de ondersteuning is net als het hout hoogwaardig. Zo loodsen zonen Matthias en Thomas - opgegroeid in het atelier - je perfect door de mogelijkheden: veel barsten of net niet, wil je het hout lichter of net donkerder... Met kennis van zaken ontfermen ze zich over het detailwerk.
Grasduin door onze realisaties
EUROPORT_Website02
Eerlijke materialen tegen een eerlijke prijs
Eerlijke materialen, zoals doorleefd eikenhout, verdienen een eerlijke prijs. Bij ons hoef je geen forse prijsschommelingen te vrezen, zelfs niet bij een turbulente geopolitieke situatie. Onze prijszetting staat vast van Batibouw tot Batibouw, dat is onze garantie. De prijs is de prijs!
Doe een aanvraag
Onze waarden
Vroeger_BEW_04
Werknemers uit het juiste hout gesneden
Een blote bast is misschien een brug te ver, maar de kundige Europort-ploeg - 18 man sterk - schroomt zich in ieder geval niet om met heel wat ambachtszin minstens de mouwen op te stropen, ongeacht de uitdagingen die zich stellen bij een interieurproject.
Onze waarden
Vroeger_BEW_06
Stamboom met splinters in het bloed
Europort bloeit sinds begin jaren 80 dankzij de passie van de oprichter Luc Abeele, een passie die genetisch werd overgeheveld naar diens zonen Thomas & Matthias, de huidige zaakvoerders. De aker valt duidelijk niet ver van de eik. Er wordt zelfs gefluisterd dat de broers zich enkel zouden voeden via fotosynthese!
Onze waarden
Vroeger_BEW_02
Bijgeschaafde kennis van hout en maatwerk
Eikenhout zit in de kern van Europort. Met al die ervaringen begeleiden de zaakvoerders je maar wat graag in het zoeken naar de juiste eikvariant voor jouw interieur. Er is voor elk wat wils, en ook de afwerking kunnen we afstemmen op jouw wensen!
Onze waarden
Vroeger_BEW_05
Stevige wortels op Franse grondgebied
Sinds jaar en dag zweert Europort bij het recupereren van vermaarde oude massieve Franse wintereik. Het hout, ooit grillig gevormd onder de perfecte weersomstandigheden, is afkomstig uit balken, plankenvloer en dakgebinten van teloorgegane schoolgebouwen, in onbruik geraakte overheidsgebouwen, ziekenhuizen die aan hun pensioen toe waren en zelfs oude treinstellen; en krijgen door Europort een tweede leven in keukens, meubels, trappen, deuren en vloer- en gevelbekleding.