De werkwijze van Europort.

Europort betekent kwaliteit in elke design. Onze eiken toepassingen zijn de essentiële onderdelen die onopgemerkt voor nog meer interieurplezier zorgen. Maar hoe gaan wij te werk?
AdobeStock_127438893-bewerkt
AdobeStock_209487058-bewerkt

Passie primeert

Het jaar is 1983. Luc Abeele, afgestudeerd als advocaat maar gezien z’n ‘hart voor de commerce’ werkzaam als handelaar in groenten, ziet een opportuniteit in de handel in oude, kwalitatieve bouwmaterialen. Klaarblijkelijk weten mensen immers de uitstraling van oude tegeltjes, rustieke parketvloer en eiken meubilair wel te smaken. Het zaadje is geplant, en dus besluit de ondernemer op zoek te gaan naar partijen die hem de kwalitatieve materialen kunnen leveren.

Poool-Poolimage-04

De kern: het ambacht

De essentie van houtbewerking schuilt in de voeling die een vakman heeft met het hout dat voor hem ligt. Ook Europort zweert nadrukkelijk bij de artisanale bewerking van het massieve eikenhout, eerder dan CNC-gestuurd zagen of schuren. Iedere pen-en-gatverbinding bij een product van Europort is met andere woorden het resultaat van manuele handelingen door een ervaren en gepassioneerde vakman. En dat blijft ook zo!

tree

Stamboom met splinters in het bloed

Europort bloeit sinds begin jaren ’80 dankzij de passie van de oprichter Luc Abeele, een passie die genetisch werd overgeheveld naar diens zonen Thomas & Matthias, de huidige zaakvoerders. De aker valt duidelijk niet ver van de eik. Er wordt zelfs gefluisterd dat de broers zich enkel zouden voeden via fotosynthese!

Werknemers uit het juiste hout gesneden

Een blote bast is misschien een brug te ver, maar de kundige Europort-ploeg – 18 man sterk - schroomt zich in ieder geval niet om met heel wat ambachtszin minstens de mouwen op te stropen, ongeacht de uitdagingen die zich stellen bij een interieurproject.

Bijgeschaafde kennis van hout en maatwerk

Eikenhout zit in de kern van Europort. Met al die ervaringen begeleiden de zaakvoerders je maar wàt graag in het zoeken naar de juiste eikvariant voor jouw interieur. Er is voor elk wat wils, en ook de afwerking kunnen we afstemmen op jouw wensen!

Stevige wortels op Franse grondgebied

Sinds jaar en dag zweert Europort bij het recupereren van vermaarde oude massieve Franse wintereik. Het hout, ooit grillig gevormd onder de perfecte weersomstandigheden, is afkomstig uit balken, plankenvloer en dakgebinten van teloorgegane schoolgebouwen, in onbruik geraakte overheidsgebouwen, ziekenhuizen die aan hun pensioen toe waren en zelfs oude treinstellen; en krijgen door Europort een tweede leven in keukens, meubels, trappen, deuren en vloer- en gevelbekleding.

Breed vertakt netwerk van referenties

Europort weet met z’n eikenhout in veel verschillende vormen en aanblikken tegemoet te komen aan tal van interieurtypes, van authentiek tot modern, van rustiek tot strak en van streng tot speels. Er is voor ieder wel iets, en dat blijkt ook uit de prachtige referenties die de Pittemse firma al – direct of indirect – aan kon bijdragen!

Europort maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op accepteren te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van alle cookies.