Professionele eiken toepassingen op maat.

Europort betekent kwaliteit in elke design. Onze eiken toepassingen zijn de essentiële onderdelen die onopgemerkt voor nog meer interieurplezier zorgen. Maar hoe gaan wij te werk?
EUROPORT 62817
keukens

Keukens

Een nieuwe keuken – of toch op z’n minst een pannenset – vormde vroeger hét geschenk bij uitstek van ouders voor jonggehuwden. Maar tijden veranderen, een huwelijk lijkt niet langer een must, ook de eisen lijken hoger dan vroeger. Voldoening nemen met minder moet plaats ruimen voor een meer afgewogen keuze.

Maar laat de investering in een keuken voor het leven nu net een schoolvoorbeeld zijn van zo’n afgewogen keuze. Beter één keer goed investeren in een maatkeuken, die bovendien een perfecte weerspiegeling vormt van de eigen smaak, dan eerst nog een tijdlang compromissen te moeten doen op vlak van uitstraling en comfort, toch?

Europort ontwerpt en bouwt smaakvol maatwerk dat het volledige spectrum beslaat, van klassiek-authentiek tot een moderne designkeuken.

deuren

Deuren

Massieve eiken deuren stonden àltijd al hoog aangeschreven bij meerwaardezoekers of mensen met een verscherpte smaakzin. Ze vormen immers de doorgang tot een woonruimte, maar moeten – eens gesloten – een eenheid kunnen vormen met diezelfde ruimte. De aanblik van een prachtige woonkamer of knappe keuken krijgt immers een fikse knauw indien de ruimte wordt voorzien van een klassieke schildersdeur.

trappen

Trappen

Eiken trappen hebben een oerdegelijke reputatie. Ze zijn uitermate robuust, en een impact resulteert niet onmiddellijk in een krasje of putje. Bovendien heeft eikenhout ook een prachtige textuur. Daarom willen we bij Europort dan ook hout vasthouden dat je met een eiken trap je woning naar een hoger niveau zal kunnen brengen. Overtuigd? Dan houd jij binnenkort misschien ook wel hout vast: dat van de trapleuning!

vloeren

Vloeren

Een kwalitatieve vloer, dat hoor je niet enkel te zien, dat moet je ook kunnen waarnemen met al je zintuigen. Horen hoe contact klinkt, ervaren hoe een vloer aanvoelt door er met blote voeten overheen te lopen, of (voor de detaillisten) zelfs ruiken hoe de geur van het eikenhout blendt met die van de olie- of vernislaag.

Waar een tegelvloer altijd een zekere kilte met zich meebrengt, weet je waar je aan toe bent met een massief eiken parket: een hoogwaardige uitstraling – al dan niet bekomen door een attractief legpatroon –, in combinatie met heel wat warm wooncomfort.

meubilair

Meubilair

Uiteraard beperken we ons bij Europort niet tot massieve parketvloer, wandbekleding en keukens. Net zoals jij willen we immers dat het totaalplaatje klopt. Geen keuken zonder keukentafel, geen tafel zonder stoelen. En dus kan je ook bij ons terecht voor nagenoeg ieder stuk meubilair, van bureau tot dressing, en van klein krukje tot meterslange eet- of tuintafel. En gezien de afkomst van onze waardevolle grondstof – oude boerderijen, schooltjes of overheidsgebouwen – is ook ieder meubelstuk uniek!

tafels

Tafels

Meer nog dan een ingemaakte kast, een vloer, deur of trap, neemt een tafel haast altijd een centrale plaats in, toch zeker in de eet- of leefkamer. In die hoedanigheid valt de impact ervan op diezelfde ruimte niet te onderschatten. Waar een doorsnee tafel een mooie omgeving naar beneden zal halen, slaag je met een prachtige tafel - geplaatst in een minutieus uitgebalanceerde en bovenal mooie woonruimte - het niveau van diezelfde kamer verder op te krikken.

Rond de eettafel staat smaak centraal, en wie kiest voor een eikenhouten tafel of tafelblad, toont zijn of haar disgenoten alvast smaak te over te beschikken. Bovendien laat het materiaal zich ook vlot onderhouden!

wanden

Wanden

De mogelijkheden om een ruimte op te waarderen via de muren, hoeven al lang niet meer beperkt te blijven tot een contrasterende verf. Integendeel: wie kiest voor houten wandbekleding kiest niet enkel voor een andere kleur, maar ineens ook voor een opvallende textuur.

Een wandbekleding uit eiken planken springt sowieso al in het oog, maar kies je voor de gerecupereerde en verweerde planken van Europort, dan kies je voor een hoogwaardige uitstraling, van plint tot plafond.