seys1

Mannekensvere:
Smaakvolle renovatie van oude boerderij

Ook bij deze oude boerderij in het West-Vlaamse Mannekensvere, op een boogscheut van Nieuwpoort, wist Europort opnieuw z'n duiveltjes te ontbinden. De richting werd hierbij aangegeven door de dochter van de eigenares van het pand, een interieurarchitecte. Het resultaat: een smaakvolle renovatie en dito inrichting!

Dat Mannekensvere niet bepaald een metropool is, is een understatement. Al hoeft dat ook allerminst, wanneer een onmiskenbare rurale uitstraling voor het grootste deel van de charme zorgt. In het kleine dorpje kreeg ook Europort de kans om bij te dragen aan een mooi renovatieproject van een oude boerderij.

Ruimtelijk koken

Bij het betreden van de woonst valt vooral de nieuwe keuken in eikenhout op, te meer gezien de ruimtelijkheid bekomen door het zichtbare massieve dakgebinte. Voor het bovenblad in de bijkeuken haalde Europort eveneens de mosterd - of beter: het hout - bij verschillende oude boerderijen.

Maatwerk, zowel voor deuren als meubels

De plankenvloer komt van de hand van de Europort-vaklui, net als de binnendeuren en de schuifdeur. Qua meubilair werd gekozen voor een zitbank, tafel en salonkast uit Franse eik met de Europort-signatuur, tewijl ook de badkamermeubels in het Europort-atelier in Pittem vorm kregen.

De dochter van de eigenares - een interieurarchitecte - gaf met haar vele ideeën omtrent de inrichting van de woning blijk van haar uitstekende smaak en keuzes. Het mag duidelijk zijn dat de renovatie de woning naar een aanzienlijk hoger niveau wist te tillen, en dit heus niet enkel en alleen door de implementatie van de massief eiken trap met aangepaste smeedijzeren leuning!

Geslaagd, niet?