Toonzaal open op zaterdag 2, 8, 15 en 22 juni van 10 tot 16 uur

Europort - project Potaerdehoeve (c) Karen Nachtergaele-42

Merchtem:
Huize Potaerde: totaalrenovatie met respect voor authenticiteit

Brussegem staat voor contrast. Gelegen op amper 10 km van Brussel, maar met een dorps karakter in plaats van stedelijke drukte. Diezelfde dualiteit vind je ook in De Potaerdehoeve van de familie Van den Houte. Hoewel de 130 koeien in dit melkveebedrijf worden gemolken door robots, en ook de mest van de dieren automatisch wordt opgeruimd, stellen eigenaars Jos & Kathleen alles in het werk om de geschiedenis van De Potaerdehoeve, die teruggaat tot 1770, alle eer aan te doen.

De eigenaars Jos & Kathleen Van den Houtte besloten niet enkel om De Oude Schuur - een alleszeggende naam - te restaureren, maar recent ook Huize Potaerde, de vlakbijgelegen vakantiewoning uit het hogere segment, onderhanden te nemen. Mét respect voor de rijke geschiedenis, een missie waar Europort zich maar al te graag achter schaarde. 

Totaalaanpak in lijn met de authenticiteit van de woning

Geen halve werken.” En dus besloten Jos & Kathleen Europort toe te vertrouwen met de opdracht om hun vakantiewoning uit het hogere segment ingrijpend te renoveren. En dat ‘ingrijpend’ mag je gerust letterlijk nemen. 

Zo haalde Europort al z’n prachtige eikenhout uit de kast voor de realisatie van een prachtige nieuwe keuken met arduinen werkblad en AGA-fornuis, het karakter van de woning indachtig, en werden ook nieuwe binnendeuren gerealiseerd, perfect op maat van de bestaande deurkassementen en nagenoeg naadloos geïntegreerd onder de houten en stenen lateien. 

Naast twee nieuwe voleiken trappen, kreeg de vakantiewoning in de woongedeelte in de nok en in de slaapkamers ook een nieuwe vloerbekleding aangemeten, in de vorm van eikenhouten parket.

Tal van mooie reacties

Het eindplaatje - gerealiseerd in amper 2 maand - mag er wezen, zo mag blijken uit de vele reacties van wie er intussen verbleef.

  • “Het huis ziet er prachtig uit, en aan zo’n beetje alles is gedacht.”

  • “Gloednieuwe en kwalitatief verbouwde schuur met grote lichtrijke kamers, een goed uitgeruste keuken en een nostalgische flair. Aan ieder detail werd aandacht besteed. Zo zien zelfs de lichtschakelaars, stopcontacten en het kraanwerk er antiek uit, ook al zijn deze dan modern.”

  • “Ingericht met smaak, bravo! Bedankt ook aan de zeer attente gastheer voor de verse melk ‘s ochtends!”

Zin om ook te kunnen genieten van prachtige eik? Contacteer ons nu!