Toonzaal open op zaterdag 2, 8, 15 en 22 juni van 10 tot 16 uur

_MG_1882_mk4_E

Hertsberge:
Zo rijm je oude elementen met nieuwe technieken

De renovatie van een landelijke woning houdt sowieso uitdagingen in, niet enkel op vlak van esthetiek, maar ook op vlak van bouwtechnieken. Immers, naast de uitstraling van een woning hoort ook de toekomstbestendigheid ervan op vlak van energie heel wat aandacht te genieten. Bij deze landelijke woning in Hertsberge wist Europort z'n steentje - of latje - bij te dragen aan wat een prachtrealisatie is geworden! Oordeel vooral zelf!

Waar een eerste project voor een klant een mooie binnenkomer is, is een tevreden klant die terugkomt iets wat je met trots vervult, als bevestiging voor de eerder geleverde kwaliteit. Zo ook bij dit project in Hertsberge, waarvan de eigenares al eerder beroep deed op het vakmanschap van Europort. De woning in kwestie bevindt zich in het West-Vlaamse dorpje Hertsberge, op een boogscheut van Oostkamp. Deze topwoning, als ware het een baken tussen de weilanden, kan je meteen ontwaren wanneer je het dorp binnenrijdt.

Klassieke uitstraling, moderne technieken

Het is een euvel dat steeds prominenter naar voor komt: het rijmen van een authentieke uitstraling met moderne bouwtechnieken. Hier wist Europort bij deze realisatie naadloos aan bij te dragen, gezien de woning voortaan niet enkel getooid gaat in landelijke eik, maar tegelijk ook over de meest geavanceerde technische snufjes beschikt, zoals een domoticasysteem en vloerverwarming.

De woonruimtes

De vaklui van Europort kregen in Hertsberge een uitdagend canvas ter beschikking, zij het dan eentje waarin ze hun kennis en kunde omtrent eikenhout mee konden tentoonspreiden. Zo vormden de vele ronde vormen, zoals onder meer de gewelfde deuropeningen, een uitdaging waarbij de liefde en kennis voor het eikenhout het antwoord zou inluiden.

Ook aan zowat iedere andere ruimte in de woning kon Europort bijdragen. De kasten op maat zijn bijvoorbeeld haast overal aan te treffen: in de bijkeuken, het bureau, de badkamer, de vestiaire, het toilet en de dressing. Ook de hele keuken - een aandachtstrekker van formaat - werd met zin voor detail uitgedacht en gerealiseerd door Europort.

Verder is ook de eikenhouten bekleding van de betontrap, een massieve zelfdragende eiken trap en de halfmassieve plankenvloer - geschikt voor het gebruik van vloerverwarming - van de hand van de vakmannen uit Pittem. Last but not least werd ook de eettafel geproduceerd bij Europort.

Structureel leverde en plaatste Europort ook de draagbalken in de slaapkamer, keuken en leefruimte.

Finishing touch

De finishing touch - de decoratie waarmee je een woning visueel vervolmaakt - kwam van de hand van de eigenares zelf, die met perfecte decoratieve keuzes haar stempel op het project wist te drukken.

Oak geïnteresseerd in zo'n project? Contacteer ons!