EUROPORT%2062746

Damme:
Van een oude bakkerij naar een oogstrelende woning!

Een oude bakkerij omvormen tot woning met respect voor de authentieke uitstraling? In Europort vind je een de(eg)elijke partner, bij wie je gebakken zit! Zo wisten ook de eigenaars van dit pand in Damme te ervaren!

Een fusie van oud en nieuw

Wie kiest voor Europort, kiest vanuit (en voor) liefde voor het hout. Dat bleek eens te meer bij deze realisatie in Damme. Waar de inbouwkasten in de hele woning al behoorlijk oogstrelend zijn, word je bij het betreden van het zwembad simpelweg omvergeblazen door de kracht van het klassieke eikenhout.

Woonruimtes

Het vakmanschap van de Europort-medewerkers werd bij dit project onder meer aangesproken voor de bekleding van de betonnen trap, en de realisatie van een prachtige keuken. Hierbij valt onder meer op hoezeer het hout in balans is met de gehanteerde kleurkeuzes wat betreft het tafelblad en het kraanwerk.

Voorts kan je in de woning - meer bepaald in de slaapkamer - een prachtige plankenvloer aantreffen, terwijl er op vraag ook badkamerkasten en een opmerkelijke dressingkast op maat werd geproduceerd in klassieke Franse eik. Om de lichtinval gemakkelijk te kunnen beperken, werden ook binnenluikjes op maat gemaakt. Ook de trap is een element waar je onmogelijk aan voorbij kan gaan, en die de aanblik van de gehele woning naar een hoger niveau krikt. Hoewel het hierbij gaat om een betonnen trap, is de bekleding ervan opnieuw in eikenhout.

Qua houtsoort werd hier door de opdrachtgever gekozen voor een speciale techniek, waarbij Europort via het handmatig afborstelen van het hout de kleur ervan kan verouderen, met een vergrijsd en gekalkt wit effect tot gevolg.

Zwembad

Het meest opmerkelijke gebruik van eik is echter niet terug te vinden in de klassieke woonruimtes, maar in de ruimte waar het zwembad is gelegen. Het op maat verlijmde halfmassieve parket met een extreem brede plank van 36 cm breed - de standaard ligt tussen 15 en 25 cm - treed je niet zomaar met de voeten, maar laat vooral het dakgebinte de eyecatcher van de realisatie in Damme zijn. Oordeel vooral zelf!

Zin om de sprong naar eikenhout te wagen? Contacteer ons nu!